AUG
2015

Alp Köksal – Genel Müdür (Bilimsel ve Teknik Yayınları Çeviri Vakfı, STFA Grubu)

Alp Koksal

Alp KÖKSAL – Bilimsel ve Teknik Yayınları Çeviri Vakfı Genel Müdürü

Bilimsel ve Teknik Yayınları Çeviri Vakfı Genel Müdürü Alp KÖKSAL, hem Türkiye hem de ABD’de lise ve üniversite eğitimi aldı. Lise diplomasını Amerika’dan, üniversite diplomasını ise Koç Üniversitesi İşletme Bölümü’nden kazanan Köksal, yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi’nde birincilikle tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde araştırmacı olarak görev yaptı ve şu anda aynı bölümde doktora adayı olarak akademik çalışmalarına devam ediyor.

Uluslararası deneyimini, akademik geçmişini, yeni teknolojilere olan ilgisini ve toplumsal fayda ideallerini STFA Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Bilimsel ve Teknik Yayınları Çeviri Vakfı’nda bir araya getiren Alp Köksal, eğitim alanında çalışmalar yapıyor ve sivil toplum kuruluşu yöneticisi olarak ülkenin geleceğine katkı sağlamayı amaçlıyor. Kar amacı gütmeyen bir organizasyon olan Khan Academy’nin Türkiye temsilciliğini üstlenen Köksal; bugüne kadar verdiği 500 milyondan fazla ders ile dünyanın en büyük ücretsiz öğrenim platformu olarak tanınan ABD merkezli organizasyonun ilk uluslararası iştiraki olan Khan Academy Türkçe’nin direktörlüğünü de yürütüyor.

Alp Köksal, 21. Yüzyıl’ın dünyamıza kazandırdığı yeni teknolojilerin eğitim için önemli fırsatlar sunduğu bir dönemde 77 yıllık tarihi boyunca eğitime büyük önem veren STFA Şirketler Grubu bünyesinde eğitim ile ilgili çalışmalarda görev alıyor. 1992 yılında STFA’nın kurucularından Sezai Türkeş tarafından Türkçe eğitime destek amacıyla kurulan Bilimsel ve Teknik Yayınları Çeviri Vakfı’nın Türkiye’de yaşanan eğitim reformunda önemli bir rol oynaması ve Türkçe eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlaması hedefiyle çalışıyor. Köksal, akademiden artakalan vaktinde ise müzik ve amatör fotoğrafçılık ile uğraşıyor.

Bilimsel ve Teknik Yayınları Çeviri Vakfı & Khan Academy

Bilimsel ve Teknik Yayınları Çeviri Vakfı & Khan Academy Türkçe